Jadłospis

PONIEDZIAŁEK 13.05.2024

Śniadanie I: płatki ryżowe na mleku, chleb pszenny, chleb razowy ze słonecznikiem, masło, parówki, ketchup, ogórek świeży, herbata z cytryną

Śniadanie II: jabłko, woda.

Obiad: zupa ogórkowa z ziemniakami, natka.

Kasza jęczmienna, filet z indyka w sosie, surówka wielowarzywna, szczypior.

Kompot z czarnej porzeczki.

Podwieczorek: naleśniki, mus brzoskwiniowy, herbata miętowa.

WTOREK  14.05.2024 r.

Śniadanie I: stół szwedzki: kakao, chleb pszenny, grahamka, masło, polędwica sopocka, serek almette, papryka, rzodkiewka, kiełki lucerny.

Śniadanie II: melon, marchewka do gryzienia, woda

Obiad: zupa kapuśniak z kiszonej kapusty z ziemniakami, natka.

Makaron z serem białym, polewa truskawkowa.

Kompot rabarbarowy.

Podwieczorek: kajzerka, masło, szynka wiejska, pomidor, szczypior, rumianek.

ŚRODA 15.05.2024 r.

Śniadanie I: lane kluski na mleku, chleb pszenny, chleb razowy, masło, szynka dębowa, pomidor, ogórek zielony, szczypior, napar z hibiskusa.  

Śniadanie II: banan, sok naturalny owocowo-warzywny, woda. 

Obiad: rosół z makaronem, natka.

Ziemniaki, pałki kurczaka, marchewka zasmażana, ogórek kiszony, szczypior.

Kompot wieloowocowy.

Podwieczorek: koktajl truskawkowy, chałka z masłem.

 CZWARTEK  16.05.2024 r.

Śniadanie I: stół szwedzki: kawa zbożowa, chleb pszenny , chleb staropolski, masło, pasztet drobiowy, dżem truskawkowy niskosłodzony, papryka, ogórek kiszony, kiełki słonecznika.

Śniadanie II: mandarynka, chrupki kukurydziane, woda.

Obiad: zupa fasolowa z ziemniakami, natka.

Pierogi z mięsem, surówka z buraka czerwonego. Kompot wiśniowy.

Podwieczorek: kajzerka z masłem, miód, gruszka ½, melisa z pomarańczą.

 

PIĄTEK  17.05.2024 r.

Śniadanie I: kasza manna na mleku, chleb pszenny, chleb razowy z żurawiną, masło, kiełbasa krakowska z indyka, ogórek świeży, rzodkiewka, herbata miętowa.

Śniadanie II: gruszka, marchewka do gryzienia, woda

Obiad: zupa pomidorowa z ryżem, natka.

Ziemniaki, kotlet z ryby, surówka z kapusty kiszonej.

Kompot z czarnej porzeczki.

Podwieczorek: ciasto murzynek (wypiek własny), jabłko ½, melisa z pomarańczą.

 

PRZEDSZKOLE ZASTRZEGA SOBIE PRAWO DO WPROWADZANIA ZMIAN
W JADŁOSPISIE

Skip to content