Biuletyn Informacji Publicznej

 Jadłospis do 13 grudnia

PONIEDZIAŁEK 02.12.2019 r.:

ŚNIADANIE I: kasza manna na mleku , chleb pszenny , chleb  razowy ze słonecznikiem , masło , polędwica sopocka , papryka.

ŚNIADANIE II: arbuz ,  woda

OBIAD: zupa pomidorowa z makaronem , natka .

Ziemniaki , kotlet  z piersi kurczaka , surówka ( ogórek kiszony , groszek konserwowy , jabłko  , szczypior) .

Kompot z czarnej porzeczki.

PODWIECZOREK: kisiel z owocami , wafle jaglane ,  banan ½  .

 

WTOREK 03.12.2019 r.:

ŚNIADANIE I: stół szwedzki: Bawarka , chleb pszenny , chleb  żytni z dynią , masło , kiełbasa szynkowa , miód , ogórek świeży , szczypior , sałata .

ŚNIADANIE II:, banan ½  , marchewka  do gryzienia , woda .

OBIAD: zupa z soczewicy z ziemniakami , natka.

Pierogi z serem białym , marchewka z jabłkiem.

Kompot wieloowocowy.

PODWIECZOREK: kajzerka , masło ,  pasta z tuńczyka , szczypior , kawa.

 

ŚRODA 04.12.2019 r.:

ŚNIADANIE I: kakao na mleku ,  chleb pszenny , chleb  żytni z żurawiną , serek bieluch, szczypior , pomidor.

ŚNIADANIE II:  winogrona , kalarepka do gryzienia ,  woda.

OBIAD: barszcz biały z ziemniakami , natka.

Kasza gryczana , szczypior , schab duszony , buraki zasmażane , marchewka.

Kompot z czarnej porzeczki.

PODWIECZOREK: naleśniki , mus brzoskwiniowy , herbata owocowa.

 

CZWARTEK 05.12.2019 r.:

ŚNIADANIE I: stół szwedzki , kawa , chleb pszenny , bułka grahamka , masło , szynka , ser biały , rzodkiewka , szczypior.

ŚNIADANIE II: jabłko 1/2 , woda

OBIAD: zupa  ryżowa , natka.

Makaron razowy , gulasz wieprzowy , surówka; cykoria , pomidory koktajlowe , papryka zielona.

Kompot wiśniowy.

PODWIECZOREK: pieczywo tostowe żytnie , szynka konserwowa , ser żółty , ketchup , herbata owocowa.

 

PIĄTEK  06.12.2019 r.:

ŚNIADANIE I: płatki jaglane na mleku , chleb pszenny , chleb staropolski , masło , pierś opiekana z indyka , ogórek świeży.

Herbata z cytryną.

ŚNIADANIE II: gruszka ½ , marchewka do gryzienia ,  woda.

OBIAD: zupa brokułowa krem , grzanki , natka.

Ziemniaki , kotlet z ryby , surówka z kapusty kiszonej.

Kompot wieloowocowy.

PODWIECZOREK: murzynek , bawarka.

 

PONIEDZIAŁEK 09.12.2019 r.:

ŚNIADANIE I: kawa , chleb pszenny , chleb  razowy ze słonecznikiem , masło , parówka z szynki , ketchup.

ŚNIADANIE II: arbuz ,  woda

OBIAD: zupa fasolowa z ziemniakami, natka .

Kasza pęczak, filet z indyka w sosie , sałata , rzodkiewka, szczypior , śmietana.

Kompot wieloowocowy.

PODWIECZOREK: racuchy drożdżowe z jabłkiem , herbata z cytryną.

 

WTOREK 10.12.2019 r.:

ŚNIADANIE I: stół szwedzki: herbata z cytryną  , chleb pszenny , chleb  żytni z żurawiną masło , szynka, ogórek kiszony, powidła śliwkowe.

ŚNIADANIE II:, banan ½  , woda .

OBIAD: kapuśniak z białej kapusty, natka.

Naleśniki z serem białym, polewa truskawkowa.

Kompot wiśniowy.

PODWIECZOREK: kajzerka , masło , jajko , sałata , szczypior , kawa.

 

ŚRODA 11.12.2019 r.:

ŚNIADANIE I: ryż na mleku ,  chleb pszenny , chleb  razowy ze słonecznikiem , masło , ser żółty , pomidor , szczypior.

ŚNIADANIE II:  winogrona , kalarepka do gryzienia ,  woda.

OBIAD: rosół z makaronem , natka .

Ziemniaki, pałki z kurczaka, marchewka zasmażana , mizeria , szczypior.

Kompot z czarnej porzeczki.

PODWIECZOREK: chałka z masłem, mleko.

 

CZWARTEK 12.12.2019 r.:

ŚNIADANIE I: stół szwedzki , herbata z cytryną , chleb pszenny , chleb żytni z dynią, polędwica sopocka , serek almette , rzodkiewka , ogórek świeży , szczypior.

ŚNIADANIE II: melon  , woda

OBIAD: zupa ogórkowa z ziemniakami, natka.

Pierogi z mięsem, surówka z buraka czerwonego

Kompot wiśniowy.

PODWIECZOREK: kasza manna z truskawkami , herbata owocowa.

 

PIĄTEK  13.12.2019 r.:

ŚNIADANIE I: płatki kukurydziane na mleku , chleb pszenny , chleb razowy ze słonecznikiem  , masło , kiełbasa żywiecka , papryka.

ŚNIADANIE II: gruszka ½ , marchewka do gryzienia ,  woda.

OBIAD: zupa jarzynowa z makronem  , natka.

Ziemniaki , ryba smażona , surówka z kapusty kiszonej.

Kompot wieloowocowy.

PODWIECZOREK: kajzerka , masło ,ser żółty , pomidor, szczypior , kawa.