Jadłospis do dnia 05 marca
PONIEDZIAŁEK 22.02.2021 r.
Śniadanie I; lane kluski na mleku , chleb pszenny , chleb razowy , masło , kiełbasa szynkowa , pomidor , szczypior
Śniadanie II; jabłko 1/2 , woda
Obiad: zupa pomidorowa z ryżem , śmietana , natka.
Ziemniaki , kotlet mielony cielęcy , surówka z ogórka kiszonego z cebulą.
Kompot z czarnej porzeczki.
Podwieczorek; kajzerka , masło ,twarożek ze szczypiorkiem , kakao.
WTOREK 23.02.2021 r.
Śniadanie I; stół szwedzki ; kawa , chleb pszenny , chleb razowy ze słonecznikiem , masło , szynka z indyka , ser żółty , rzodkiewka , ogórek kiszony.
Śniadanie II ; banan ½ , kalarepa do gryzienia , woda
Obiad ; zupa kapuśniak z ziemniakami , natka.
Makaron , ser biały , polewa truskawkowa.
Kompot wiśniowy.
Podwieczorek; placki ziemniaczane , herbata z cytryną.
ŚRODA 24.02.2021 r.
Śniadanie I ; Makaron na mleku , chleb pszenny , chleb staropolski , masło , szynka, pomidor
szczypior.
Śniadanie II ; pomarańcza 1/2 , marchewka do gryzienia , woda.
Obiad; Zupa kalafiorowa z ziemniakami , śmietana , natka.
Ziemniaki , filet z indyka , surówka z selera z rodzynkami.
Kompot z czarnej porzeczki.
Podwieczorek ; budyń , maliny , herbatniki , herbata owocowa.
CZWARTEK 25.02.2021 r.
Śniadanie I ; stół szwedzki ; kawa , chleb pszenny , chleb razowy , masło , polędwica sopocka , serek waniliowy , papryka , ogórek kiszony.
Śniadanie II ; mandarynka , woda
Obiad ; zupa zacierkowa z ziemniakami , natka.
Kasza jęczmienna , szynka pieczona , sałata lodowa ze śmietaną , szczypior.
Kompot wiśniowy.
Podwieczorek ; kajzerka , pasta z jajka, szczypior , herbata miętowa
PIĄTEK 26.02.2021 r.
Śniadanie I; płatki owsiane na mleku ,chleb pszenny , chleb razowy ze słonecznikiem , kiełbasa żywiecka , pomidor , szczypior.
Śniadanie II ; gruszka 1/2 , marchewka do gryzienia ,woda
Obiad ; barszcz czerwony z ziemniakami , natka .
Ryż , szczypior , pulpety rybne w sosie pomidorowym , surówka z kapusty pekińskiej.
Kompot wieloowocowy.
Podwieczorek ; ciasto marchewkowe ( wypiek własny ), herbata z dzikiej róży.
PONIEDZIAŁEK 01.03.2021 r.
Śniadanie I; kasza manna na mleku , chleb pszenny , chleb razowy ze słonecznikiem , masło polędwica sopocka , papryka
Śniadanie II; melon , woda
Obiad: zupa pomidorowa z makaronem , natka.
Ziemniaki , kotlet z piersi kurczka , surówka ( ogórek kiszony , groszek konserwowy , jabłko , szczypior ).
Kompot z czarnej porzeczki.
Podwieczorek; kisiel z owocami , wafle jaglane , banan ½.
WTOREK 02.03.2021 r.
Śniadanie I; stół szwedzki ; bawarka , chleb pszenny , chleb żytni z dynią , masło , kiełbasa szynkowa, miód , ogórek świeży , szczypior , sałata, płatki kukurydziane.
Śniadanie II ; pomarańcza ½ , marchew do gryzienia , woda
Obiad; Zupa soczewicowa z ziemniakami , natka
Pierogi z serem białym, marchewka z jabłkiem.
Kompot wieloowocowy.
Podwieczorek ; kajzerka , masło ,pasta z tuńczyka, szczypior , kawa.
ŚRODA 03.03.2021 r.
Śniadanie I ; płatki kukurydziane na mleku , chleb pszenny , chleb żytni z żurawiną , serek bieluch , szczypior , pomidor.
Śniadanie II ; jabłko 1/2 , kalarepa do gryzienia , woda.
Obiad; zupa barszcz biały z ziemniakami, natka
Kasza gryczana, szczypior , schab duszony , buraki zasmażane , marchewka.
Kompot z czarnej porzecki.
Podwieczorek; naleśniki , mus brzoskwiniowy , herbata owocowa.
CZWARTEK 04.03.2021 r.
Śniadanie I ; stół szwedzki ; kawa , chleb pszenny , bułka grahamka , masło , szynka , ser biały, rzodkiewka , szczypior.
Śniadanie II ; mandarynka , woda
Obiad ; zupa ryżowa , natka.
Makaron razowy , gulasz wieprzowy , surówka (cykoria , pomidory koktajlowe , papryka zielona).
Kompot wiśniowy.
Podwieczorek ; pieczywo tostowe żytnie , szynka konserwowa , ser żółty , ketchup ,herbata owocowa.
PIĄTEK 05.03.2021 r.
Śniadanie I; płatki jaglane na mleku , chleb pszenny , chleb staropolski , masło , pierś opiekana z indyka , ogórek świeży, herbata z cytryną.
Śniadanie II ; gruszka 1/2 , marchewka do gryzienia ,woda
Obiad ; zupa brokułowa krem , grzanki , natka.
Ziemniaki , kotlet z ryby , surówka z kapusty kiszonej.
Kompot wieloowocowy.
Podwieczorek ; murzynek , bawarka.