Biuletyn Informacji Publicznej

PONIEDZIAŁEK   24.05.2021 r.

Śniadanie I; kawa , chleb pszenny , chleb razowy ze słonecznikiem , masło , parówka z szynki ketchup

Śniadanie II; banan 1/2 , woda

Obiad: zupa fasolowa z ziemniakami , natka

Kasza pęczak , filet z indyka w sosie , sałata , rzodkiewka , szczypior , śmietana

Kompot wieloowocowy

Podwieczorek;  racuchy drożdżowe z jabłkiem , herbata z cytryną

WTOREK   25.05.2021 r.

Śniadanie I; stół szwedzki ; herbata z cytryną , chleb pszenny , chleb żytni z żurawiną , masło , szynka , ogórek kiszony , powidła śliwkowe.

Śniadanie II ; pomarańcza ½ , marchew  do gryzienia , woda

Obiad ; kapuśniak z kiszonej  kapusty , natka.

Naleśniki z serem białym , polewa truskawkowa.

Kompot wiśniowy.

Podwieczorek;  kajzerka , masło , jajko , sałata, szczypior , kawa.

ŚRODA  26.05.2021 r.

Śniadanie I ;  ryż na mleku , chleb pszenny , chleb razowy ze słonecznikiem , masło , ser żółty , pomidor , szczypior.

Śniadanie II ;  gruszka 1/2, kalarepa do gryzienia , woda.

Obiad;  Rosół z makaronem , natka.

Ziemniaki , pałki z kurczaka , marchewka zasmażana , surówka z pora , szczypior.

Kompot z czarnej porzeczki.

Podwieczorek ;  chałka z masłem , mleko.

 CZWARTEK  27.05.2021 r.

Śniadanie I ; stół szwedzki ; herbata  z cytryną , chleb pszenny , chleb żytni z dynią , polędwica sopocka , serek almette , rzodkiewka , ogórek świeży , szczypior.

Śniadanie II ; jabłko 1/2, woda

Obiad ; zupa  ogórkowa z ziemniakami , natka.

Pierogi z mięsem , surówka z buraka czerwonego.

Kompot wiśniowy.

Podwieczorek ;  kasza manna z truskawkami , herbata owocowa.

PIĄTEK  28.05.2021 r.

Śniadanie I; kluski lane na mleku , chleb pszenny , chleb razowy ze słonecznikiem , kiełbasa żywiecka , papryka.

Śniadanie II ;  gruszka 1/2 , marchewka do gryzienia ,woda

Obiad ; zupa   jarzynowa z makaronem , natka .

Ziemniaki , ryba smażona , surówka z kapusty kiszonej .

Kompot  wieloowocowy.

Podwieczorek ;  kajzerka , masło , ser żółty , pomidor , szczypior ,kawa.