Biuletyn Informacji Publicznej

Jadłospis do dnia 05 marca

PONIEDZIAŁEK   22.02.2021 r.

Śniadanie I; lane kluski na mleku , chleb pszenny , chleb razowy , masło , kiełbasa szynkowa , pomidor , szczypior

Śniadanie II; jabłko 1/2 , woda

Obiad: zupa pomidorowa z ryżem  , śmietana , natka.

Ziemniaki , kotlet  mielony cielęcy , surówka z ogórka kiszonego z cebulą.

Kompot   z czarnej porzeczki.

Podwieczorek;  kajzerka , masło ,twarożek ze szczypiorkiem , kakao.

WTOREK  23.02.2021 r.

Śniadanie I; stół szwedzki ;  kawa , chleb pszenny , chleb razowy ze słonecznikiem , masło , szynka z indyka , ser żółty , rzodkiewka , ogórek kiszony.

Śniadanie II ; banan ½ , kalarepa   do gryzienia , woda

Obiad ; zupa kapuśniak z ziemniakami , natka.

Makaron , ser biały , polewa truskawkowa.

Kompot wiśniowy.

Podwieczorek; placki ziemniaczane , herbata z cytryną.

ŚRODA  24.02.2021 r.

Śniadanie I ;  Makaron na mleku , chleb pszenny , chleb staropolski , masło , szynka,  pomidor

szczypior.

Śniadanie II ;  pomarańcza 1/2 , marchewka  do gryzienia , woda.

Obiad;  Zupa kalafiorowa z ziemniakami , śmietana , natka.

Ziemniaki , filet z indyka , surówka z selera z rodzynkami.

Kompot z czarnej porzeczki.

Podwieczorek ; budyń , maliny , herbatniki , herbata owocowa.

 CZWARTEK  25.02.2021 r.

Śniadanie I ; stół szwedzki ; kawa , chleb pszenny ,  chleb razowy , masło , polędwica sopocka , serek waniliowy , papryka , ogórek kiszony.

Śniadanie II ;   mandarynka  , woda

Obiad ; zupa zacierkowa z ziemniakami , natka.

Kasza jęczmienna , szynka pieczona , sałata lodowa ze śmietaną , szczypior.

Kompot wiśniowy.

Podwieczorek ;  kajzerka , pasta z jajka, szczypior , herbata miętowa

PIĄTEK   26.02.2021 r.

Śniadanie I;  płatki  owsiane na mleku ,chleb pszenny , chleb razowy ze słonecznikiem , kiełbasa żywiecka , pomidor , szczypior.

Śniadanie II ;  gruszka  1/2 , marchewka do gryzienia ,woda

Obiad ;  barszcz czerwony z ziemniakami , natka .

Ryż , szczypior , pulpety rybne w sosie pomidorowym , surówka z kapusty pekińskiej.

Kompot  wieloowocowy.

Podwieczorek ; ciasto marchewkowe ( wypiek własny ),  herbata z dzikiej róży.

PONIEDZIAŁEK   01.03.2021 r.

Śniadanie I; kasza manna na mleku , chleb pszenny , chleb razowy ze słonecznikiem , masło polędwica sopocka , papryka

Śniadanie II; melon , woda

Obiad: zupa pomidorowa z  makaronem , natka.

Ziemniaki , kotlet  z piersi kurczka , surówka ( ogórek kiszony , groszek konserwowy , jabłko , szczypior ).

Kompot   z czarnej porzeczki.

Podwieczorek;  kisiel z owocami , wafle jaglane , banan ½.

WTOREK  02.03.2021 r.

Śniadanie I; stół szwedzki ;   bawarka  , chleb pszenny , chleb żytni z dynią , masło , kiełbasa szynkowa,   miód , ogórek świeży , szczypior , sałata, płatki kukurydziane.

Śniadanie II ; pomarańcza ½ , marchew do gryzienia  , woda

Obiad;  Zupa soczewicowa z ziemniakami , natka

Pierogi z serem białym, marchewka z jabłkiem.

Kompot wieloowocowy.

Podwieczorek ; kajzerka , masło ,pasta z tuńczyka, szczypior , kawa.

ŚRODA  03.03.2021 r.

Śniadanie I ; płatki kukurydziane na mleku , chleb pszenny , chleb żytni z żurawiną , serek  bieluch , szczypior , pomidor.

Śniadanie II ;  jabłko 1/2 , kalarepa do gryzienia , woda.

Obiad; zupa barszcz biały  z ziemniakami, natka

Kasza gryczana, szczypior , schab duszony , buraki zasmażane , marchewka.

Kompot z czarnej porzecki.

Podwieczorek; naleśniki , mus brzoskwiniowy , herbata owocowa.

CZWARTEK  04.03.2021 r.

Śniadanie I ; stół szwedzki ; kawa , chleb pszenny ,  bułka grahamka , masło , szynka  , ser biały, rzodkiewka , szczypior.

Śniadanie II ;  mandarynka  , woda

Obiad ; zupa  ryżowa , natka.

Makaron razowy , gulasz wieprzowy , surówka (cykoria , pomidory koktajlowe , papryka zielona).

Kompot wiśniowy.

Podwieczorek ;  pieczywo tostowe żytnie , szynka konserwowa , ser żółty , ketchup ,herbata owocowa.

PIĄTEK   05.03.2021 r.

Śniadanie I;  płatki  jaglane na mleku , chleb pszenny , chleb staropolski , masło , pierś opiekana z indyka , ogórek świeży, herbata z cytryną.

Śniadanie II ;  gruszka  1/2 , marchewka do gryzienia ,woda

Obiad ;  zupa brokułowa krem , grzanki , natka.

Ziemniaki , kotlet z ryby , surówka z kapusty kiszonej.

Kompot  wieloowocowy.

Podwieczorek ; murzynek , bawarka.