Biuletyn Informacji Publicznej

 

PONIEDZIAŁEK   11.10.2021 r.

Śniadanie I; Musli  z mlekiem , chleb pszenny , chleb razowy ze słonecznikiem , masło,  polędwica z drobiu , pomidor, szczypior, herbata miętowa

Śniadanie II; gruszka 1/2  , woda

Obiad: zupa pomidorowa z  ziemniakami , natka.

Ziemniaki , kotlet  z piersi kurczaka , sałata lodowa, rzodkiewka, szczypior

Kompot   z czarnej porzeczki.

Podwieczorek; ryż z jabłkiem, cynamon, herbata z cytryną, banan 1/2

WTOREK  12.10.2021 r.

Śniadanie I; stół szwedzki ;   kakao,  chleb pszenny , chleb staropolski, kiełbasa szynkowa,   ser żółty,  papryka , ogórek kiszony

Śniadanie II ; banan ½ , marchew do gryzienia  , woda

Obiad;  Zupa soczewicowa z ziemniakami , natka

Makaron , ser biały, polewa truskawkowa

Kompot wiśniowy.

Podwieczorek ; placki ziemniaczane, herbata z cytryną, jabłko 1/2

ŚRODA  13.10.2021 r.

Śniadanie I ; płatki jaglane na mleku, chleb pszenny, chleb razowy z żurawiną, serek bieluch, szczypior, rzodkiewka, herbata z cytryną

Śniadanie II ;  winogrona, kalarepa do gryzienia , woda.

Obiad; barszcz biały z ziemniakami, natka

Kasza gryczana, szczypior, schab duszony, buraczki na ciepło , marchewka .

Kompot z czarnej porzeczki.

Podwieczorek; naleśniki , mus brzoskwiniowy , herbata z dzikiej róży, gruszka 1/2

CZWARTEK  14.10.2021 r.

Śniadanie I ; stół szwedzki ; kawa zbożowa z mlekiem , chleb pszenny ,  bułka grahamka , masło , szynka, jajko krojone, pomidor, szczypior, sałata

Śniadanie II ;  jabłko 1/2, woda

Obiad ; zupa  ryżowa , natka.

Makaron razowy , gulasz wieprzowy , mizeria, szczypior.

Kompot wiśniowy.

Podwieczorek ;  pieczywo tostowe żytnie , szynka konserwowa , ser żółty , ketchup , herbata owocowa, winogrona

 

PIĄTEK   15.10.2021 r.

 

Śniadanie I;  kasza manna na mleku , chleb pszenny , chleb razowy ze słonecznikiem , masło , pierś opiekana z indyka , papryka, herbata miętowa

Śniadanie II ;  melon , marchewka do gryzienia ,woda

Obiad ;  zupa brokułowa krem , grzanki , natka.

Ziemniaki , kotlet z ryby , surówka z kapusty pekińskiej.

Kompot  wieloowocowy.

Podwieczorek ; murzynek , bawarka, jabłko ½.