Biuletyn Informacji Publicznej

PONIEDZIAŁEK : 25.05.2020

ŚNIADANIE I : Herbata z cytryną, chleb pszenny, chleb razowy ze słonecznikiem,  masło, jajecznica na parze, kiełbasa szynkowa, papryka.

ŚNIADANIE II: banan ½ , woda .

OBIAD: Zupa pieczarkowa z grzankami , natka. Ziemniaki, kotlet mielony, sałata lodowa, rzodkiewka, szczypior, śmietana. Kompot z czarnej porzeczki.

PODWIECZOREK: Drożdżówka z serem, bawarka.

WTOREK : 26.05.2020

ŚNIADANIE I: Stół szwedzki: Kawa, chleb, pszenny, chleb żytni z dynią, masło, szynka z indyka, ser żółty, rzodkiewka, ogórek kiszony.

ŚNIADANIE II: Melon, kalarepa do gryzienia,  woda.

OBIAD: Zupa grochowa z ziemniakami, natka.  Leniwe , marchewka z jabłkiem.

 Kompot wieloowocowy.

PODWIECZOREK: Bułka Grahamka, masło, szynka staropolska, pomidor, szczypior, herbata owocowa.

ŚRODA : 27.05.2020

ŚNIADANIE I : Płatki orkiszowe na mleku, chleb pszenny, chleb staropolski , masło, polędwica sopocka,  ogórek świeży, szczypior.

ŚNIADANIE II : Arbuz , marchew  do gryzienia,  woda.

OBIAD : Zupa pomidorowa z ziemniakami , natka. Ryż,  filet z indyka w sosie, pomidor z cebulą. Kompot z czarnej porzeczki.

PODWIECZOREK: Oponki, (wypiek własny), herbata z cytryną.

CZWARTEK : 28.05.2020

ŚNIADANIE I : Stół szwedzki : bawarka, chleb pszenny, chleb żytni z żurawiną,  masło, szynka wiejska, serek almette, rzodkiewka, ogórek kiszony, szczypior.

ŚNIADANIE II : gruszka 1/2, woda.

OBIAD : Krupnik z ziemniakami, natka. Makaron razowy, mięso mielone w sosie pomidorowym, marchewka do gryzienia. Kompot wiśniowy.

PODWIECZOREK : Kajzerka z masłem, powidła śliwkowe, mleko.

PIĄTEK : 29.05.2020

ŚNIADANIE I:Zacierki (mąka orkiszowa, jajko) na mleku, chleb pszenny, chleb staropolski, masło,  kiełbasa żywiecka, papryka.

ŚNIADANIE II : jabłko  ½, marchewka do gryzienia, woda.

OBIAD : Zupa dyniowa krem z pestkami dyni i słonecznika. Ziemniaki, kotlet z ryby , surówka z kapusty kiszonej. Kompot z czarnej porzeczki .

PODWIECZOREK : Ryż z jabłkiem, cynamon, herbata z cytryną.